Nyhet

Rekordhøye strømpriser – vedfyring koster halvparten

De rekordhøye strømprisene har tatt helt av. Torsdag morgen koster strømmen over to kroner for forbrukerne i Sør-Norge.

Strømmen er dyrere enn i januar

Den rene spotprisen er 1,23 kroner for Sør-Norge. Med nettleie og avgifter gir dette priser på mer enn to kroner kWh. Det er det høyeste noensinne. I Midt-Norge og Nord-Norge er prisen en halv krone lavere.

Mange alternative energikilder er også dyre nå. Disse avhenger også delvis av strømtilførsel. Tilbake står vedfyringen, som er den klart rimeligste og mest økonomisk stabile oppvarmingsformen.

Les hele pressemeldingen fra Norsk Varme

Fyring med ved – 110 øre kWh

Prisen på ved er også gått opp de siste årene, men er likevel klart billigste energikilde. Kjøper man ved i større mengder – 1000-literssekker eller paller, er prisen noe over en krone per kWh. I tillegg er det også mange skogseiere, ikke minst offentlige, som tynner i skog og mark, og som tillater ”selvplukk” av trær og kapp. Da har du billig og kortreist energi, som også er miljøvennlig. Egeninnsats kan dermed bidra til å spare inn på disse kostnadene.

Rene Christensen Konsernleder Salg i Jøtul

Jøtul-gruppens vedovner gir deg miljøvennlig hygge hele året og når strømprisen nå ligger godt over 2.- pr KW/H og vedfyring koster ca halvparten vil du også kunne redusere dine utgifter til oppvarming med flere tusen pr år. Dette året kan man derfor kombinere miljøvennlig hygge og kos og samtidig spare penger til oppvarming.

René Christensen, Konserndirektør Salg i Jøtul

Ny ovn og riktig opptenning er viktig

En rentbrennende vedovn er snill mot miljøet, og gir mer varme per kubbe som gir bedre fyringsøkonomi. Fyrer du i tillegg fra toppen og ned har du en oppvarmingskilde som både er godt for miljøet, og godt for lommeboka.

Slik fyrer du på den mest miljøvennlige og økonomiske måten

Vi gir deg fremgangsmåten for en enkel og miljøvennlig opptenning. Opptenning fra toppen gir mindre sot og aske, sikrer bedre lufttilførsel og gjør at første illegg av ved varer lengre. Les mer om hvordan du får fyr og flamme i peisen – hver gang.