Inspirasjon

Slik lager du Elotes på utepeisen

Hva med å bruke utepeisen som grill? Her får du oppskrift på Elotes - grillet mais med chilimajones og fetaost. Da er det bare å fyre opp utepeisen, legge på det du ønsker å grille, og invitere naboene over til en hyggelig kveld foran utepeisen.

Elotes er en utrolig smakfull rett som serveres som gatemat i mexico. Det er svært enkelt å lage, og kan spises som tilbehør ved siden av grillmaten, eller som en egen rett i seg selv. Oppskriften er fra matbloggen saltylemon.no – som sverger til denne matretten utover sommeren.

Dette trenger du for å lage Elotes:

  • 4 maiskolber, ferdig kokt
  • 6 ss majones
  • 1 ss sriracha chilisaus
  • 1 ss sweet chilisaus
  • 4 ss fetaost, smuldret i mindre biter
  • 4 ss parmesan, finrevet
  • 1 lime, delt i båter
  • Frisk koriander

Slik gjør du:

  1. Grill maisen til den får gylden farge.
  2. Bland majones, sriracha og sweet chilisaus.
  3. Bland sammen parmesan og fetaost.
  4. Server grillet mais med chilimajones, fetaost og parmesan, toppet med frisk koriander og limejuice.

Elotes Salty lemon

«Elotes er en utrolig smakfull rett som passer perfekt på sommeren. I tillegg er det enkelt å lage, det er bare å legge maisen på utepeisen, snu på de en gang i mellom, og vipps så er de ferdige.»