Inspirasjon

Peisinnsatsen Jøtul I 620 FR ble den perfekte familiepeisen

Se hvordan familien på syv forvandlet sin stue med peisinnsatsen Jøtul I 620 FR! Ikke bare har de fått en mer effektiv oppvarming, men også en peis som vil være midtpunktet i rommet. Takket være friheten peisinnsats gir til eget design, har familien fått en peisløsning som passer perfekt inn i deres hjem.

Fra «Darth Vader» til drømmepeisen

Ekteparet Karoline og Carl Daniel bor i et hus i Stavanger
sammen med sine fem døtre i alderen 2-12 år. Familien på syv elsker å kose seg rundt peisen på sene høst- og vinterkvelder, men ønsket å bytte ut den gamle peisen døpt «Darth Vader». De ønsket en peis som gir bedre innsyn til flammene og mer varme. Slik startet prosjektet med å finne drømmepeisen!

Før-bilde av familiens gamle vedovn | Etter-bilde av Jøtul I 620 FR peisinnsats

Karoline Omlie er eieren av Instragram-profilen @karroogcarrydesign, hvor hun deler flotte interiørbilder og tips. Karoline er utdannet interiørdesigner og ektemannen Carl Daniel er tømrer. Sammen har de pusset opp hele huset sitt, som de har bodd i siden 2016. De er opptatt av å lage funksjonelle og praktiske løsninger som gjør hverdagen enklere. Planløsningen i både 1. og 2. etasje er endret, huset har fått et mer moderne utseende og alle overflater er renovert. Det siste som stod for tur, var peisen.

Portrett av Karoline Omlie. Fotografi.Peisen tok utrolig mye plass og stjal dyrebare kvadratmeter i stua. Vi har ikke veldig stort hus til å være så mange mennesker, og må utnytte hver eneste kvadratmeter så godt det lar seg gjøre.

Karoline Omlie

Gjør som Karoline og design egen peisinnsats!

Karoline forteller at den gamle peisen ikke ga noe særlig varme, at det var vanskelig å få fyr i den, den ble fort sotete og ga dårlig innsyn til flammene.

– Vi har lenge drømt om en ny, moderne peis da jentene våre elsker når vi fyrer i den. Det er så kos, forteller Karoline.

Som utdannet interiørdesigner visste Karoline nøyaktig hvordan hun ønsket at stuen med den nye peisen skulle se ut. Ildstedet hjalp Karoline med å velge den riktige peisinnsatsen for peisløsningen familien ønsket, samtidig sørget Ildstedet for at den ble trygt montert.

Peisinnsats har mange muligheter

Valget falt på peisinnsatsen Jøtul I 620 FR – en stor peisinnsats med glass på to sider som passer perfekt i hjørner. Fordelen med peisinnsats er at den gir frihet til å designe egen peisløsning, med mange muligheter når det kommer til størrelse, antall glass og fargevalg. Du kan innstallere peisinnsats midt i rommet, i et hjørne og til og med bruke den som romdeler.

Finn din nye drømmepeis her!

Bilde av familiens stue med peisinnsatsen Jøtul I 620 FR

Jøtul I 620 FR peisinnsats – enkel å bruke og varmer godt

En romslig, praktisk og brukervennlig peisinnsats i støpejern. Peisinnsatsen er utformet med to glass, perfekt for hjørner slik at du får den ultimate utsikten til flammene. Med brennplater i hvit vermikulitt får du et lekkert og luftig uttrykk som gir et vakkert flammebilde. Til tross for sin store størrelse er denne peisinnsatsen egnet for å brenne optimalt ved lav effekt.

  • Brukervennlige egenskaper
  • Glasscoating som gir renere glass
  • Dør med smekklås for trygg fyring
  • Kubbestopper i brennkammeret for sikker fyring
  • Luftspyling for å opprettholde rene glass

Karoline og familien er kjempefornøyd med peisinnsatsen fra Jøtul.

– Peisen er enkel å få fyr i, veden varer kjempelenge, glasset blir sjeldent sotete og gir dermed utmerket innsyn til flammene, forteller Karoline.

Les mer om produktet her

Vi hjelper deg med å få peisdrømmen din oppfylt

Hos Ildstedet møter du fagfolk med lang erfaring som kan gi deg den veiledningen og tryggheten du trenger når du skal kjøpe et ildsted. Vi hjelper deg fra start til slutt og kan komme på befaring hjemme hos deg for å finne den løsningen som passer best for din bolig.

Book en befaring i dag!

Ildstedet tilbyr den idelle handleopplevelsen ved å gi deg muligheten til hjemmebefaring, montering og pipefiks. I tillegg tilbyr vi 24 mnd. rentefri delbetaling, som skal gjøre det lettere for deg å få din peisdrøm oppfylt.

Slik får du fyr på peisbålet hver gang!

Se vår video for hvordan du enkelt kan tenne opp og bruke peisinnsats fra Jøtul 620-serien. Vi gir deg nyttige tips om hvordan stable vedkubbene og hvordan benytte peisens luftventiler, slik at du kan fyre smart og få mest ut av vedfyringen.

Karoline forteller at peisen noen ganger kan varme «litt for godt», men ved å bruke spakene for luftreguleringen har de fått bedre kontroll på varmen.

Visste du at du kan senke varmekostnader med peis?

Peisen er det perfekte alternativet for å redusere oppvarmingskostnader i en tid med høye strømpriser. I tillegg fungerer den som et beredskapsmiddel ved strømbrudd på vinterstid. Peisen gir deg alltid varme, uavhengig av om strømmen går.

– Vi er så takknemlige for å ha peis nå i disse tider med høye strømpriser. Det er en investering som i lengden er verdt det, og som i tillegg gir huset en ekstra prikk over i’en, forteller Karoline.

Ønsker du en ny peisinnsats?

Enten du ønsker deg en Jøtul I 620 FR, en vedovn eller en annen peisinnsats – vi hjelper deg slik at du får peisdrømmen din oppfylt.

Kontakt oss i dag for et uforpliktende tilbud