Inspirasjon

Peis med gjennomsyn, eller peis med 3 glass?

Peis med gjennomsyn skaper det perfekte blikkfanget i hjemmet, det samme gir peisinnsatser med et, to og tre glass. De gir deg godt innsyn til flammene fra flere vinkler, samtidig som de gir god varme i huset. Men hvilken av dem skal du velge?

Den tradisjonelle vedovnen har ikke mye innsyn til flammene. Men ettersom årene har gått har selve flammebildet blitt en stor del av hyggen med å ha en peis, noe som har resultert i peis med gjennomsyn, og peis med ett, to eller tre glass.

Scan 5005 peisinnsats med glass på tre sider

Se flammene fra flere steder i rommet

Med en peis med gjennomsyn eller en peis med glass på tre sider, kan du se flammebildet fra flere steder i rommet. Kanskje også fra flere rom i huset, avhengig av plasseringen. Her finnes det flere løsninger slik at du finner peisen som passer best for deg og ditt hjem.

Peis som romdeler

I et større rom kan peisinnsatsen også brukes i en romdeler eller nisjevegg, for å markere overgangen mellom for eksempel stue og spisestue. Peis som romdeler eller nisjevegg kan skape en fin balanse i rommet, og gi hygge og varme i to rom samtidig. I tillegg kan en såpass stor peis med glass bli et fint blikkfang i stua. Bruk den som en romdeler mellom kjøkken og stue, hvor du kan nyte morgenkaffen fra kjøkkenbordet i de tidlige klokketimer, eller kveldskosen i sofaen.

Peisinnsatsen Scan 5005 FRL

Elegant tunnelpeis fra Scan

Vår egen Scan DSA-12 er en elegant peisinnsats med gjennomsyn, hvor innsynet til flammene ikke er blokkert av noen innvendige deler. Den passer utmerket til renovasjon av peis eller nybygg, og vil fungere som levende kunst på veggen.

Peisinnsatsen Scan DSA-12

Peis med ett glass, peis med to glass, eller peis med tre glass?

Med våre peisinnsatser fra Jøtul og Scan kan du selv velge om du vil ha glass på en, to eller tre sider. Du kan selv designe en peisløsning som passer for deg og ditt behov, med valg av vednisjer og overflatebehandling. Vi veileder deg selvfølgelig hele veien, slik at du får din drømmepeis.

Peisinnsatsen Scan 5004 FRL

Komplett peis i pakkeløsning

Er du ute etter et litt rimeligere alternativ kan våre komplette peiser fra Jøtul og Scan være å foretrekke. På fagspråket kalles dette en peisomramming, hvor du får en pakke bestående av peisinnsats og ferdig omramming. Peisomrammingene er raske å montere, og kan males med en gang etter montering.

Peisen Jøtul FS 520 FRL

Finn en peis som passer deg

Ta en titt på vårt utvalg med peis med glass på flere sider, og peis gjennomsyn, og la deg inspirere.

Vi kommer gjerne på befaring hjemme hos deg, for å hjelpe deg med å finne den løsningen som passer best i din bolig.