Inspirasjon

Nytt fokuspunkt i stua

Scan 1002 i sort lakk og ståldør er en moderne og røff peisinnsats som flukter elegant med veggen. Det er enklere å fornye peisen enn du tror! (Scan 1002 har blitt erstattet av Scan 1006 som har et smalere design.)

I denne casen tar vi for oss en åpen peis der det ble satt inn en innsats av merket Scan. Modellen er Scan 1002 i sort lakk. (Scan 1002 har blitt erstattet av Scan 1006 som har et noe smalere design.)

Visste du forresten at en moderne rentbrennende innsats gir minst like flott flammebilde? Og i tillegg er det trygt og sikkert. Veden utnyttes utrolig mye bedre. Det kan bety opptil fem ganger mer varme per vedkubbe. I de fleste tilfeller er det enkelt å oppgradere en åpen peis.

Åpen peis før oppgradering

Slik så det ut før monteringen av innsatsen begynte. Det finnes mange flotte åpne peiser rundt omkring i Norge, som sjelden er i bruk. Grunnen til dette er nok at all varmen fra bålet forsvinner rett opp i pipa og i tillegg kan det oppstå røyklukt i stua. Da forsvinner sjarmen ganske fort. En rask løsning er å montere en peisinnsats i den åpne peisen.

Bilde av gammel løsning før oppussingen startet.

Ny peisinnsats

Den åpne grua rengjøres nøye og pipa blir feiet før arbeidet kan starte. Nøye tilpassing gjøres og peisinnsatsen kobles til pipa via røykrøret på toppen. Lufteventiler ble satt på plass og den åpne grua ble murt igjen. I denne stua ble jobben med montering av en Scan 1002 gjort unna på en dag. Varm og deilig peiskos samme kveld!

Nytt fokuspunkt i stua

Et ildsted skal helst være flott å se på og samtidig gir oss den varmen vi trenger. En fornyelse av ildstedet ditt vil ikke bare gi et designmessig løft, også bedre varmeeffekt og mindre utslipp.

Ferdig resultat - monteringen ble unnagjort på en dag.

Har du et ildsted som trenger oppgradering? Ta gjerne kontakt, så hjelper vi deg videre.