Inspirasjon

Hva slags stålpipeløsning passer for deg?

Jøtul stålpiper er et fleksibelt system som passer alle ildsteder, alle typer brensel, hytter og hus. Enten du har et nytt eller gammelt hus fikser vi biffen med Jøtul stålpipe.

Med et så fleksibelt system er det mange valg å tenke på. Hvilken farge er det du ønsker, skal den gå gjennom bjelkelaget eller gjennom ytterveggen, vil du ha rund eller firkantet pipe på taket?

Vi tar deg gjennom valgene du står ovenfor når du skal velge stålpipeløsning.

Se katalog

Få hjelp med pipeberegning - test vår pipekalkulator for jøtul stålpipe

Hvilken farge ønsker du?

I tillegg til standardfargene sort, grå og hvit, kan du få den RAL-fargen du selv ønsker på stålpipen. Foretrekker du heller kobber, eller børstet stål, kan vi levere det også.

Stålpipe farger

Trygge og sømløse skjøter

Den unike skjøteløsningen gir ikke bare en diskré og stilren montering. Den hindrer også varmespredning til pipens utside. Modulene monteres i hverandre med overlappende isolasjon, og stopper på den måten varmebroer i skjøtene.

Skjult overgang i bjelkelaget

Isolasjonen i Jøtuls stålpipe er 30 eller 60 mm tykk, og har markedets høyeste volumvekt. Derfor kan vi skjule overgangen mellom halvisolert og helisolert modul i bjelkelaget. Du får dermed lik tykkelse på røret helt opp til taket.

Stålpipe gjennom yttervegg

Dersom du ønsker eller har behov for å gå gjennom yttervegg for å montere pipemodulene på utsiden, har vi moduler som gjør dette mulig. I tillegg tåler yttermaterialet nordens tøffe klima.

Sort Jøtul stålpipe i rekkehus

Ventilert stålpipe

Ventilert stålpipe er spesielt godt egnet i nye, tette hus. Den henter luft utenfra gjennom en kanal i pipen, og fører denne inn i ildstedet. Det betyr at du ikke behøver luft fra andre kilder dersom du velger denne løsningen. Peisovnene Jøtul F 232 og Jøtul F 233 er spesialutviklet for stilren og sømløs overgang til ventilert pipe, uten behov for friskluftstilkobling.

Ventilert stålpipe combi

Rund eller firkantet pipe på taket?

Jøtul har en gjennomtenkt og komplett yttertakspakke i aller beste kvalitet. Den passer til ulike underlag som takstein, takpapp, torvtak ol. Du kan om du vil, ha en rund eller firkantet takbeslag. Rund pipehatt blir ofte brukt i områder med mye snø.

Standard farge er sort, men du kan også få denne delen av stålpipen i mange ulike farger, i tillegg til kobber, eller rustfritt stål.

Jøtul stålpipe

Ønsker du et raskt og enkelt prisoverslag på stålpipe? Prøv vår pipekalkulator!

Vil du fornye stålpipen din?

Ønsker du en forandring hjemme, kan du enkelt endre stålpipens farge ved å sette et bekledningsrør utenpå den eksisterende pipen. Finn din RAL-farge, og få ditt personlige preg.

Ta pipepraten med oss!

Det er mange valg og spørsmål, i forbindelse med kjøp av en ny stålpipe. Kjøp derfor din stålpipe hos en Ildstedet-butikk, som er autoriserte forhandlere av Jøtul Stålpipe. Da er du sikker på at de forskjellige elementene passer sammen, og at stålpipen fungerer best mulig sammen med ditt ildsted.

Montering av stålpipe

Forespørsel