Inspirasjon

Gjennomgående peis som romdeler

Camilla og Sten Erik hadde lenge et ønske om å oppgradere stuen og erstatte den dominerende 80-tallspeisen i sitt hjem. Etter å ha rådført seg med både venner og Ildstedet, var de klare til å gi stuen en fullstendig makeover. Sentralt i renoveringsprosjektet var idéen om å dele den store stuen og lage soner der familien kan samles, og nyte den koselige atmosfæren rundt en stor innebygd peis.

Ny rentprennende peisinnsats – et bærekraftig valg

Camilla beskriver det gamle ildstedet, en Jøtul Peis 17 fra 80-tallet, som ineffektiv og lite energieffektiv for å varme opp den store stuen. I tillegg til å være lite funksjonell, var den plassbygde teglsteinsomrammingen ikke lenger spesielt pen å se på heller.

Peis midt i rommet = praktisk romdeler

Camilla og Sten Erik bestemte seg for den eksklusive peisinnsatsen Scan 5005 FRL. Dette er en stor peisinnsats med glass på tre sider, som gir mye varme og har plass til vedkubber på hele 50 cm. En peisinnsats med heve-dør og soft-close gir enkel tilgang til bålet ved å skyve glasset oppover, noe som gjør det enkelt å legge inn ved. Med en gjennomgående peis kan familien nyte de fantastiske flammene fra flere steder i rommet – Scan 5005 FRL er perfekt som romdeler!

Les mer om peisinnsatsen Scan 5005 FRL

Skapte magi ved å male peisen

Sammen med interiørarkitekten og fargeekspertene fra Fargerike Kjøstelsen fant de en farge til peisen som skulle komplementere sonene i den store stuen, inkludert fargene på møblene.

Peisen trenger ikke være hvit

– Vi er veldig glad for at vi våget å velge en så kul farge. Vi hadde først tenkt at «en peis er nok hvit», og egentlig ikke tenkt over at det var alternativer. Men da jeg skjønte at det skulle være den fargen, ble det til slutt det jeg var mest fornøyd med, forteller Camilla.

Fargen de endte opp med å male peisen i var en sjarmerende grønn farge, som gjorde seg godt til resten av interiøret.

Praktisk detaljer for oppbevaring av ved og tilbehør

Funksjonelle og praktisk detaljer

I tillegg til den vakre fargepaletten, ble det lagt til et par ekstra funksjonelle og dekorative detaljer på peisen: en stor integrert vedhylle med en stor skuff under. Camilla fikk det smarte tipset om å inkludere denne skuffen av mureren fra Ildstedet. Skuffen ble ikke bare et praktisk element for oppbevaring av fyrstikker og tennbriketter, men også et vakkert og dekorativt tillegg som harmoniserer perfekt med den store grønne peisinstallasjonen.

Peisinnsats som romdeler: Et praktisk og vakkert element med høy hyggefaktor

Camilla og Sten Erik er svært fornøyde med det helhetlige resultatet av oppussingsprosjektet, og ser frem til å tilbringe mange hyggelige stunder foran den nye peisen i årene som kommer.

«Det er utrolig koselig atmosfære rundt peisen. Vi ser flammene fra hele stuen, både når vi ser på TV, når vi sitter i den nye lesekroken og når vi sitter rundt spisebordet. Alle i familien syns det blir litt magisk stemning når det er fyr i peisen.»