Inspirasjon

Fra gammel vedovn, til et moderne og rentbrennende møbel

Vi fikk være med på oppussingsprosjektet til en familie på fire, hvor en gammel vedovn ble byttet ut med en moderne rentbrennende vedovn, som passet til interiøret,

Renovering av hus fra 80-tallet

Familien på fire består av Marianne og Jon, med to barn. De flyttet inn i et hus fra 80-tallet, hvor valget raskt ble gjort om at hele andre etasje måtte renoveres. Her trengtes det oppgraderinger av både farger og gulv, for å få et lysere og et mer moderne hjem. Som faghandel innen varme, ser vi ofte at utbytting av peisen skjer i samme prosess som når gulvet byttes ut. Da får du et gjennomført totaluttrykk av stua, du vil kose deg med i årene fremover.

Gammel sort Jøtul ovn i støpejern i stue
Før-bilde av gammel vedovn

Viktig med godt innsyn til flammene

Den gamle vedovnen var plassert midt mellom stue og spisestue. Ønsket var derfor en peis med store glassflater, slik at utsikten til peisbålet ble synlig fra flere kanter. Valget falt raskt på en større peisinnsats fra Scan, men etter råd fra Ildstedet endret valget seg til vedovnen Scan 83.

Råd og veiledning fra ekte fagfolk

-En fagperson fra Ildstedet kom hjem til oss på gratis befaring, og gav råd og veiledning for valg av vedovn. Vi viste han et utvalg peiser og vedovner vi kunne tenke oss, hvor valget til slutt falt på Scan 83. Det var den som passet best til våre ønsker i forhold til bruk, størrelsen på rommet og design, forteller Marianne.

Ildstedet medarbeider foran peis

«Det som er viktig å tenke på med store peisinnsatser, er at de er laget for å varme opp store arealer. Velger man for eksempel en peisinnsats i en mindre stue, kan det bli utholdelig varmt.»

Fjerning av gammel peis i stue, med et hull i brannmuren til ny peis.
Den gamle vedovnen er fjernet, og nytt gulv med nymalte vegger har kommet til.

Enkelt valg med interiørfavoritt

Scan 83 er en vedovn med runde former, og stort avrundet glass. Den glir naturlig inn i omgivelsene, og fungerer som et varmende møbel. Marianne og Jon forteller oss noe av det mest positive med Scan 83 er at:

  • Den er enkel å få fyr i. Se video for hvordan du fyrer opp i Scan 83.
  • Avgir god varme til hele 2. etasje.
  • Den er rentbrennende og mer miljøvennlig.
  • Enkel å rengjøre, og enkelt å tømme askeskuffen.
  • Den har et lekkert design som passer godt til interiøret.

 

Marianne kunde hos Ildstedet

«Det er alltid hyggelig å fyre opp i peisen, og det skaper en god og lun atmosfære. Noe som er spesielt viktig i disse tider hvor man må tilbringe så mye tid hjemme.» – Marianne

Merker stor forskjell fra gammelt til nytt ildsted

-I vinter har vi fyrt stort sett hver dag. Vi sitter på hjemmekontor, og ovnen blir brukt flittig. Jeg merker stor forskjell fra ovnen i vårt gamle hus, som var en gammel peisinnsats. Den var liten, det var vanskelig å få fyr i peisen, samt at den ikke var like effektiv, eller gav like god varme, forteller Marianne.

Scan 83 vedovn i hvit med runde former i stue
Etter-bilde av ferdig montert Scan 83 i nyoppusset stue

Ønsker du en lignende forandring hjemme?

Det kan vi hjelpe deg med! Kontakt din nærmeste Ildstedet-butikk gjennom mail, telefon eller vårt kontaktskjema, så hjelper vi deg.

Kontakt oss