Inspirasjon

Er biopeis farlig?

Med våre biopeiser fra Planika kan du være sikker på at du får et kvalitetsprodukt med høy sikkerhetsfaktor, som er trygt og enkelt å bruke. Les mer om sikkerheten og teknologien i våre Planika-biopeiser som gjør at du kan nyte hyggen foran de vakre flammene uten bekymring.

Hva er en automatisk biopeis?

Planika har uviklet automatiske biopeiser med BEV™-teknologi (Burning Ethanol Vapours, altså brennende etanoldamp), som gir best mulig sikkerhet og er brukervennlige i motsetning til manuelle biopeiser.

Se alle våre biopeiser

 

Visste du at?

Våre biopeiser bruker brensel av høy kvalitet kalt Fanola som er utviklet av Planika. Fanola er et biologisk rent brensel som er Eco Fuel-sertifisert og brenner fullstendig uten å etterlate aske eller noen skadelige stoffer.

En automatisk prosess som gjør våre biopeiser sikre å bruke

Biopeisen tar den nødvendige mengden brensel fra tanken, og en pumpe transporterer det til forbrenningskammeret. Bioetanolen varmes langsomt opp til fordampingstemperatur. Deretter fordeles dampen langs hele peisens lengde, og ilden tennes.

Ilden kommer ikke i direkte kontakt med brenselet

Flammen dannes av etanoldampen, og ilden kommer ikke i direkte kontakt med det flytende brenselet. En mikroprosessor kommuniserer med sensorene og kan reagere dersom det oppstår noe unormalt, for eksempel brensellekkasje. I en nødsituasjon slukkes ilden umiddelbart. Brukeren blir så varslet om funksjonsfeilen via et lydsignal og mottar informasjon i appen. Biopeisen styres fullstendig fra avstand, noe som eliminerer risikoene ved bruk.

Planika Primefire

Hvordan fyller jeg biobrenseltanken med BEV™-teknologi?

En automatisk biopeis med BEV™-teknologi fylles med en spesialtilpasset pumpe. Når tanken er fylt til maksimal kapasitet, avgis det et lydsignal, og pumpen stanser. Dette forhindrer at det blir sølt bioetanol, og unngår funksjonsfeil.

Hvordan slår jeg på den automatiske biopeisen?

Du kan enkelt bruke fjernkontrollen, mobilappen eller smarthjemsystemet til å tenne peisen din.

Planika fjernkontroll / wifi

Hvilken peis bør jeg velge?

Vi anbefaler å velge en automatisk biopeis med BEV™-teknologi. Med denne løsningen kan du nyte en trygg og uavbrutt ild med vakre flammer. Det går raskt og enkelt å installere, og du får en trygg og sikker løsning. PLANIKA har utviklet et stort utvalg innkassingsløsninger som gjør installasjonen svært enkel samtidig som at sikkerhetsavstander til brennbare områder er ivaretatt. Med FORMA innbyggningskasser, kan bioinnsatsen bygges inn i brennbare plater slik som gips, sponplater mv. Det eneste du må ta stilling til, er hvor langt du ønsker at bålet skal være. Enklere kan det ikke gjøres! Installasjonsmulighetene til automatiske biopeiser er uendelige, og prisene er konkurransedyktige.

Se alle våre biopeiser

Ønsker du råd og veiledning til en innebygd biopeis?

Book gjerne en befaring med din nærmeste Ildstedet-butikk så kommer vi hjem til deg og ser på hvilke løsninger som passer ditt interiør og dine ønsker.

 

 

Planika biopeis FLA3 790

Derfor bør du velge biopeis

En biopeis gir mulighet for å ha et ildsted uten å installere en tradisjonell pipe, et avtrekk eller et røykrør. Det er en ypperlig løsning for alle som bor i blokk eller leilighet og har lyst på et ildsted.

Hvis vi tar i betraktning at biopeiser er trygge å bruke, de er teknologisk avanserte, enkle å installere (uten behov for pipe) og miljøvennlige, er det helt klart verdt å velge en automatisk biopeis med BEV™-teknologi.

Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat.

Planika Scandi