Inspirasjon

Anderssen & Voll designer ovner for Jøtul

Den prisvinnende norske duoen Anderssen og Voll har designet Jøtul F 105 og F 305 seriene. Jøtul F 305 mottok i 2015 både DOGA merket og den prestisjetunge Red Dot Design Award.

Designerne Anderssen & Voll

Andersen & Voll er to av gründerene som stod bak det internasjonalt renommerte Norway Says og er svært anerkjente for sine produkt- og møbeldesign.
Etter nesten 10 år startet Espen Voll og Torbjørn Anderssen opp designfirmaet Anderssen & Voll. Året etter vant duoen sin første designpris og ble også kåret til årets designere i Bo Bedre.

 

 

Jøtul F 305 base i sort lakk med plass til ved avbildet i moderne interiør designet av Anderssen & Voll
Jøtul F 305 Base i sort lakk vant DOGA merket og Red Dot design award. Ovnen har praktisk rom for oppbevaring av ved i sokkelen

Designerne har på positivt vis fremhevet egenskapene i støpejernet. Jøtul har tøyet sine grenser støpeteknisk og ovnen har fått et design som skiller den helt klart ut fra eksisterende produkter som finnes på markedet. Produktene finnes både i sort lakk og hvit emalje.

 

Jøtul F 105 base i hvit emalje på moderne hytte
Jøtul F 105 Base i hvit emalje skaper atmosfære i en moderne hytte.

Jøtul F 305

Jøtul F 305 står som en slags tidløs bro mellom det tradisjonelle og det moderne Jøtuldesignet, setter fokus på det funksjonelle og bruker støpejernet som en del av designspråket. I tillegg har dette blitt den mest rentbrennede ovnen som har blitt laget noensinne!

Vedovnen er tilpasset kubber som er 41 cm lange. Dette er en ovn for alle som ønsker en kraftig varmekilde i moderne design, men som ikke tar stor plass. Ekstra plassbesparende er basevarianten hvor det er mulig å oppbevare ved.  Dørmekanismen er enkel og robust.

Jøtul F 305 LL i moderne interiør
Jøtul F 305 i sort lakk med lange bein gir tradisjonell peiskos i moderne hjem.

Jøtul F 105

Jøtul F 105 er lillesøsteren til Jøtul F 305. Til tross for at den fremstår som liten, har den god plass til 30 cm ved. Oven har et brennkammer som er svært effektivt og kan klassifiseres som en klasse 1 ovn, som betyr at den brenner rent helt ned til 0,8 kg ved i timen. Dette er en ideell ovn til små rom eller nye hus med lavt varmebehov.

Jøtul F 105 i sort lakk med lange bein i moderne interiør
Jøtul F 105-serien er klasse 1 ovner som passer svært godt i rom eller hus med lavt varmebehov.

Tilleggutstyr

Anderssen & Voll har vært opptatt av flerbruk og funksjonalitet.

Spesialtilpasset klebersteinstopp finnes til alle ovnene. Den er tykk og tung og er i tillegg til å være funksjonell, også svært dekorativ. Klebersteinen veier henholdsvis 18 og 38 kg og magasinerer varme som avgis lenge etter at siste flamme har slukket.

På alle ovnene kan det monteres en konveksjonsplate som gjør at ovnen kan stilles svært nære brennbart materiale. Med platen kan ovnen stilles 10 cm fra en brennbar vegg.

Begge seriene er forberedt for tette, nye hus, og har mulighet for frisklufttilkobling utenfra.