Inspirasjon

Spennende peis med italiensk marmorino

Tid for hjem på TV2 har denne gangen pusset opp et riktig flott, stort stuerom med mye lys og store flater. Det ble laget en ny og moderne peisomramming av italiensk marmorino med peisinnsatsen Scan 1002.

Bilde: Designerne Hanne Dalsgaard og Christina Halskov (Halskov & Dalsgaard Design) holder til i København og har designet disse tidsriktige innsatsene for Scan.

Et deilig rom med nydelig utsikt

Familien hadde nylig flyttet inn og ønsket hjelp. Utgangspunktet var et riktig flott stuerom. Et rom med mye lys, store flater og store muligheter.

Den gamle ovnen spiste ved

Den gamle peisinnsatsen var ikke rentbrennende og hadde tette dører uten innsyn til flammene.
Visste du at moderne, rentbrennende peiser og vedovner er mer effektive og trenger vesentlig mindre ved enn ”gamle” ikke rentbrennende for å produsere samme varmemengde? Dersom du fyrer riktig kan det bety en reduksjon i vedforbruket med opptil 40 %, og partikkelutslippet reduseres med 90 % sett mot gamle ildsteder. Det doble forbrenningssystemet gjør også at gasser og partikler brenner opp før de går opp i pipa.

Slik så den gamle stuen med peis ut før renoveringen startet.

Peisinnsatsen Scan 1002 med hvit glassfront

Den skulpturelle peisen er på plass, med marmorino på overflaten. Marmorino er en effekt man får når man sparkler inn en masse bestående av kalk, marmorpulver og pigmenter. Flaten poleres tilslutt med spesialvoks. De skrå peisveggene blir bygget opp av Scamotec plater.

Resultatet – Fantastisk peis med unik utforming

Peisinnsatsen Scan 1002 med hvitt glass er levert og montert av Varme AS, Ildstedet i Bergen.

Den lekre og diskrete innbyggingsinnsatsen Scan 1002 finnes i sort eller hvitt glass og en røffere modell i matt sort lakk. Et glasshåndtak som holder seg kjølig fullfører de rene linjene og gjør at peisinnsatsen skiller seg ut. Innsatsen sprer varmen optimalt og gir deg et widescreen innsyn til flammene og tar store vedkubber, hele 65 cm.

Ferdig resultat - Scan 1002 gir flott innsyn til flammene og sprer varmen optimalt.